BEL ONS: 09 345 84 86
Dag & nacht bereikbaar, ook op zon -en feestdagen
Menu

Veelgestelde vragen

Wat te doen bij een overlijden?

 1. Waarschuw een arts
  Bij een overlijden verwittigt u best meteen de huisarts of dokter van wacht om het overlijden vast te stellen. Deze maakt een overlijdensattest op vooraleer het lichaam van uw dierbare verplaatst of behandeld mag worden.
 2. Contacteer familie en vrienden
  Uw familie of dichte vrienden bieden u veel steun tijdens deze emotionele vaststelling en de daaropvolgende momenten. Zo kunnen zij ook nog afscheid nemen en staat u er niet alleen voor.
 3. Contacteer ons: 09 345 84 86
  Ook al is er een overlijdensverzekering afgesloten, wij zijn er voor u 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Wij begeleiden u en vervullen alle formaliteiten in uw plaats, zodat u de tijd heeft voor het verwerken van dit overlijden. Wij zijn er voor u. U beslist hoe, wat en waar.

Bel ons: 09 345 84 86


Wat te doen na een overlijden?

U moet onder andere enkele instanties kennisgeven van het overlijden. Wij bezorgen u een duidelijk overzicht en helpen u bij het regelen van deze formaliteiten.

Volgende stappen worden door ons verder toegelicht tijdens onze bespreking:

 • Blokkering en deblokkering van de banken
 • Aangifte nalatenschap
 • Aanvaarden of verwerpen van een nalatenschap
 • Overname van een voertuig
 • Huurovereenkomsten
 • Mutualiteit - aanpassing status
 • Telecom, water, elektriciteit, nutsvoorzieningen, televisie
 • Belastingaangifte indienen

Contacteer ons


Kan ik mij verzekeren voor een begrafenis?

Jazeker. Rouwcentrum Verhoeven hanteert een unieke filosofie. Niet de pasklare polissen zijn het uitgangspunt, maar wel uw wensen. Zodra uw persoonlijke wensen omtrent uw uitvaart gekend zijn, komen wij met u tot een passend pakket van verzekeringen of voorzorgsregelingen.

Het is immer sniet altijd nodig om een verzekering te nemen. Sommige mensen zijn beter af met een spaarplan eventueel gecombineerd met een verzekering. uw uitvaart is met de voorzorgsregeling van Rouwcentrum Verhoeven volledig geregeld.


Wat met een overlijden in het buitenland?

Bij overlijden in het buitenland zal de lokale overheid de Belgische ambassade verwittigen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken neemt dan contact op met de familie die moet kiezen tussen begraven ter plaatse of overbrenging naar België.

Rouwcentrurm Verhoeven verzorgt lijkenvervoer van en naar het buitenland.


Wat met een onnatuurlijk overlijden?

Bij overlijden ten gevolge van een verkeersongeval, moord of zelfmoord,... wordt de politie verwittigd. Zij brengt het Parket op de hoogte die een onderzoek zal instellen naar de precieze doodsoorzaak.

Het Parket van de Procureur des Konings zal de toelating tot begraven of cremeren moeten afleveren. Ook hier zorgt Rouwcentrum Verhoeven voor de correcte administratieve afhandeling.


Kan ik mijn grafzerken laten opkuisen?

Natuurlijk en wij doen dit graag voor u. Wij verzorgen elke begraafplaats en kuisen uw grafzerk op. Wil u ook graag een mooi bloemstuk op de begraafplaats. Geen probleem! Denk aan uw dierbare en zorg voor Allerheiligen dat ook hij/zij een mooie begraafplaats heeft. Maak tijdig een afspraak.

Contacteer ons voor andere vragen